Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena | 2 etapas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Atvirai pasakius, nei arhcitektura nei sumanymas mano atzvilgiu nieko ypatingo... Isvaizdai reikia suteikti ispudi , o dabar matau paprastus stiklo namus. Nors paziurejus aplinkui kokios architekturos "grozybes" , tai pakankamai saunu.

    Comment


      Parašė kukaracha Rodyti pranešimą
      Tai apkarstom arenos fasada skardom ir kainuos mazdaug 100 milijonu, o jeigu norim pastatyti miesto centre kokybiska pastata su nestandartines formos stiklais kurie turetu buti panasus i ledus tai reikia pakloti daugiau o ne ziureti i tarpusavyje visiskai nepalyginamus projektus.
      prtariu, jei kaune būtu statoma tokia dėžė kaip vilniuj, tai sėniai jau ta arena būtu pradėta statyt

      Comment


        Kaip manote, ar įmanomas variantas, kad prancūzai per pristatymą pasakys:

        štai nepakeistas variantas - 150mln.

        štai į žemę įkastas (zemesnis) apsuktas variantas - 230mln.

        štai apsuktas variantas - 200mln.

        ?

        ir tuomet architektai supras, kad nėra iš ko rinktis. Is paskutinių komentarų žiniasklaidoje tik tokia pabaiga ir šviečia man

        Comment


          Parašė somis Rodyti pranešimą
          Kaip manote, ar įmanomas variantas, kad prancūzai per pristatymą pasakys:

          štai nepakeistas variantas - 150mln.

          štai į žemę įkastas (zemesnis) apsuktas variantas - 230mln.

          štai apsuktas variantas - 200mln.

          ?

          ir tuomet architektai supras, kad nėra iš ko rinktis. Is paskutinių komentarų žiniasklaidoje tik tokia pabaiga ir šviečia man
          "štai apsuktas variantas - 200mln."- idomu, kas yra daroma papildomai, kad kyla kaina. Manau šiaip kaina neturėtų kisti, jei arena sukiojama. Nebent bandoma igivendinti ideja, kad koncertus galetu stebeti lauke esantys žonės?

          "štai į žemę įkastas (zemesnis) apsuktas variantas - 230mln."- na o čia prie transformacijos prisideda 30 mln., kad arena butu ikasta, ale irgi daugokai atrodo

          Manau Prancūzai užsispyrę, tvirtai laikosi savo įsitikinimų kaip viskas turi būti, nieko nenori keisti. Taip sumane pagazdinti lietuvo architektus

          Comment


            Kijeve iškils 12 000 sirgalių talpinanti arena
            2007-01-27 02:13


            Krepsinis.net


            Ukrainos krepšinio lygis ir toliau kyla aukštyn. Tą įrodo Kijevo savivaldybės sprendimas išskirti 18 hektarų ploto, naujų universalių sporto rūmų statybai. Vienas statybų iniciatorių - krepšinio komandos "Kiev" prezidentas Aleksandras Volkovas.

            "Tai bus ne krepšinio salė, o universali sporto arena, - sakė A.Volkovas. - Joje galės varžytis populiariausių sporto šakų atstovai. Esame pripratę, kad kiekviename mieste yra stotis ir ligoninė, tikėsimės, kad prie šio sąrašo jau artimiausiu metu galėsime pridėti ir sporto rūmus."

            Pasak A.Volkovo, naujieji sporto rūmai turėtų talpinti daugiau nei 12 tūkstančių žiūrovų.
            You've got one life! Live it!

            Comment


              Manau Kijevas dar gali ir aplenkti Kauną, jeigu dar ilgai čia valdininkai ir kiti proto p....i kišis ir trukdys, ne dėl to kad būtų geriau, o dėl pavydo ar nenoro Kaune matyti šiuolaikišką ir tikrai modernią areną.

              Aš kaip Kaunietis, kaip Lietuvis, noriu, kad ne tik Vilnius gražėtų, o kad visa Lietuva būtų mums, jos gyventojams graži ir gerbiama Europoje.....
              You've got one life! Live it!

              Comment


                Per TV Garbaravičius sakė, kad derybos baigsis po 2 savaičių, ar panašiai. Kaži, rinkiminis triukas, ar tiesa?

                Comment


                  O tai bus viesas pristatymas?
                  I love INNUENDO!

                  Comment


                    hmmm, čia tos dvi savaitės kauno tempais, ar kaip? bet kokiu atveju gargaras tarė žodį, tikėkimės taip ir bus...

                    Comment


                      Sporto arenos statytojai tikrina Kauno biudžetą
                      Projekto įgyvendinimo suma gali padidėti net iki 240 milijonų litų

                      Nėra svarbiausio atsakymo

                      Kiek kainuos naujosios Kauno sporto arenos statyba?

                      Nors derybos dėl nacionalinės svarbos objekto jau pasiekė baigiamąją stadiją, tačiau atsakymas į svarbiausią klausimą iki šio dar neaiškus.

                      Derybų pradžioje buvo minima 120 mln. litų suma. Dabar jau užsimenama apie 200 mln. litų galinčią viršyti sumą.

                      „Kol vyko derybos, statybų kainos Lietuvoje nepaliaujamai kilo. Prancūzai nuogąstauja, kad Kauno statybos įmonių įkainiai – panašūs kaip Suomijoje ar Prancūzijoje.

                      Atsižvelgdami į tai, jie neatmeta galimybės sporto rūmams statyti samdytis lenkų bendroves“, – „Laikinajai sostinei“ sakė Kauno savivaldybės derybų grupės koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas.

                      Apie labai brangias Kauno statybų bendrovių paslaugas prancūzų kompanijos „Bouygues Batiment International“ derybų grupės vadovas Francois Legrainas kalbėjo apsilankęs pas Aplinkos ministerijos sekretorę Jūratę Juozaitienę.

                      „Suprantu, kad statybų įkainiai nuolat didėja. Tačiau, kai prancūzai pasakė, kad arenos statybos kaina gali peržengti 200 mln. litų, buvau priblokšta. Derybų pradžioje buvo kalbėta apie 120 milijonų“, – pabrėžė J.Juozaitienė.

                      Būdama premjero Gedimino Kirkilo patarėja, ji nemažai prisidėjo, kad LR Vyriausybė Kauno sporto areną įtrauktų į nacionalinės svarbos objektų sąrašą.

                      Skaičiuojama pagal kėdes

                      Remiantis tarptautiniais standartais, universalių sporto rūmų kainos nustatomos pagal vadinamąją vienos kėdės vertę.

                      K.Kriščiūnas teigė, jog Kauno sporto arenos vienos kėdės vertė gali būti nuo 3 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

                      Iš viso numatomoje statyti arenoje planuojamos 12,5 tūkst. kėdžių žiūrovų tribūnos. Išeitų, kad universalių rūmų kainos svarstyklės gali svyruoti nuo maždaug 120 mln. iki 240 mln. litų.

                      Kokia bus galutinė suma, priklausys nuo derybininkų pastangų.

                      „Mažiausios kainos tikėtis nerealu. Derybų laikotarpiu statybų kainos pastebimai padidėjo. Negana to, jos ir toliau sparčiai kyla aukštyn“, – kalbėjo Savivaldybės derybų grupės koordinatorius.

                      Tarp pretendentų – „Kausta“

                      „YIT Kaustos“ generalinis direktorius Antanas Butkus nemano, kad brangstančios statybos galėtų labai padidinti arenos statybai reikalingą investicijų sumą.

                      Pasak A.Butkaus, pasaulinių kainų lygį baveik pasiekė statybinės medžiagos.

                      Tačiau darbo jėgos kaina tebėra gerokai mažesnė nei Vakarų šalyse.

                      Jo teigimu, nors statistika skelbia, kad statybų bendrovėse atlyginimai ūgtelėjo net 24 procentais, tačiau tai neatspindi tikrosios padėties. Tvirtinama, kad iš tikrųjų jie padidėjo maždaug 10 procentų.
                      A.Butkus teigė, kad prancūzai neturi pagrindo tvirtinti, jog arenos kainas didina Kauno statybų bendrovių įkainiai.

                      „Mes su jais šnekėjomės, bet apie konkrečius įkainius net nebuvo kalbos. Ir negalėjo būti, nes mums dar neparodyta jokia techninė dokumentacija“, – „Laikinajai sostinei“ tvirtino A.Butkus.

                      Prancūzų derybininkai dėl galimų statybų kalbėjosi ir su „Akropolį“ Kaune šiuo metu statančios bendrovės „Mitnija“ vadovais.

                      Kreditorių statyboms ieškantys prancūzai paprašė trejų pastarųjų metų Kauno biudžeto suvestinių. Jų prireikė užsienio statybas planuojantiems finansuoti užsienio bankininkams. Finansų analitikai nori įsitikinti, ar Kauno biudžetas bus pajėgus vykdyti ilgamečius koncesinius įsipareigojimus.

                      Neoficialiais duomenimis, jeigu arenos statyba kainuotų 200 milijonų litų, koncesijos sąnaudos siektų apie 100 mln. litų.

                      Kalbama ir apie tai, kad tuo atveju, jei arena dirbtų nuostolingai, Kauno savivaldybė įsipareigotų 23 metus dengti galimus nuostolius. Šis kasmetis mokestis galėtų siekti apie 3 mln. litų.

                      Arenos statybos kainą gali pakeisti ir projekto pakeitimai, kurie turėtų būti pristatyti rytoj.

                      Kauno architektai yra pasisakę, kad reikėtų mažinti arenos tūrį. Jei šiai minčiai bus pritarta, mažės ir kaina. Tačiau kažin ar tai bus geras sprendimas.

                      Prancūzams stinga garantijų

                      Pasak netikėto prancūzų vizito nustebintos Aplinkos apsaugos sekretorės J.Juozaitienės, jie siekia gauti šimtaprocentines garantijas, kad arenai, kaip nacionalinės svarbos objektui, bus skirta apie 70 mln. litų.

                      „Tačiau šimto procento garantijų niekas negali suteikti. Esmė ta, kad jei Kauno miesto savivaldybė dėl kokios galimos krizės ar nesklandumų nepajėgs įgyvendinti savo koncesinių įsipareigojimų, tų įsipareigojimų našta automatiškai pereis Vyriausybei. Todėl Vyriausybė labai atsargiai žiūri į bandymus arenos statybos kainą padidinti virš 200 mln. litų ribos“, – teigė J.Juozaitienė.

                      Aplinkos ministerijos sekretorė įsitikino, kad prancūzams daugiausia abejonių kelia bendradarbiavimo su Kauno miesto savivaldybe galimybės.

                      Statybų pradžia dar neaiški

                      Ar neatsitiks taip, kad prancūzai numos ranka, ir projektas liks be pagrindinio įgyvendintojo? Ar prancūzai nesinaudoja tokia galimybe bandydami spausti į kampą Kauno miesto savivaldybę?

                      „To nėra. Derybų procesas iš jų jau pareikalavo ne vieno milijono investicijų. Jie juk samdosi advokatus, architektus, daug kainuoja skrydžiai lėktuvais, viešbučių nuoma.

                      Investuota nemažai pinigų, todėl prancūzai neturi kur trauktis“, – teigė Savivaldybės derybų grupės koordinatorius.

                      Vis dėlto prancūzų išlaidos gali pasirodyti ne tokios ir svarios.

                      Kaip žinoma, parengiamuosius projektavimo darbus apmokėjo pati Kauno miesto savivaldybė. Už tai prancūzams jau sumokėta 1,2 mln. litų.

                      Praėjusių metų gegužę, kai meras Arvydas Garbaravičius paskelbė apie oficialią derybų pradžią su prancūzais, buvo kalbėta, kad arena bus pradėta statyti šių metų pradžioje.

                      Tačiau kai dar nėra sutarta dėl kainos, greitos statybos pradžios tikėtis sunku.

                      Savivaldybės derybų grupės vadovas mano, kad dėl kainos pavyks susitarti šį mėnesį.


                      Laikinoji sostinė

                      Comment


                        Dar kartą valio architektams
                        Būtų nieko nekeitę - turėtumę areną už 120mln.

                        Comment


                          Kur ir kada rytoj įvyks tas arenos pakeitimų pristatymas?

                          Comment


                            gal kas ryt nueis? fotkiu cia imestu..

                            Comment


                              Statybos per metus pabrango 10,6 proc.

                              Statistikos departamentas praneša, kad statybos kainos per praėjusius metus padidėjo 10,6 procento. Per metus labiausiai – 12,4 procento – pabrango gyvenamųjų pastatų statyba.

                              Anot Statistikos departamento pranešimo spaudai, didžiausią įtaką bendrajam statybos sąnaudų kainų pokyčiui turėjo 19,8 procento padidėjusios darbo užmokesčio ir pridėtinės išlaidos. Statybinių mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kainos padidėjo 9,1 procento, statybinių medžiagų ir gaminių kainos – 5,6 procento.

                              Iš visų statybinių medžiagų ir gaminių daugiausia pabrango įvairių rūšių betonas ir skiediniai – 8,1 procento, metalo gaminiai – 8,0, elektrotechninės medžiagos – 7,9, betono ir gelžbetonio gaminiai – 6,8 procento.
                              delfi.lt

                              Comment


                                Parašė joker
                                Kur ir kada rytoj įvyks tas arenos pakeitimų pristatymas?
                                Pristatymas rytoj, Architektų namuose. Uždaras
                                (Bus pristatoma tik arch. ekspertų tarybai)
                                O 15 val. ten pat, bus spaudos konferencija.
                                Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                Comment


                                  Parašė 99 Rodyti pranešimą
                                  Pristatymas rytoj, Architektų namuose. Uždaras
                                  (Bus pristatoma tik arch. ekspertų tarybai)
                                  O 15 val. ten pat, bus spaudos konferencija.
                                  Prancūzam uždaram pristatyme bus lengviau kritikus kur nors tooooli pasiųsti...
                                  Te visad šviečia saulė...

                                  Comment


                                    Parašė 99 Rodyti pranešimą
                                    Pristatymas rytoj, Architektų namuose. Uždaras
                                    (Bus pristatoma tik arch. ekspertų tarybai)
                                    O 15 val. ten pat, bus spaudos konferencija.
                                    Man tai kitaip sakė. Ten bus komisija, kurią sudarys savivaldybės atstovai, ir architektūros ekspertai (architektai), o šiaip ten bus užsakyta apsauga uždaram pristatymui, taip kad 12:00 i uždara pristatymą turbūt niekas nebus įleistas.
                                    15:00 bus spaudos konferencija, bet per ją vėlgi neaišku, kiek ko pasakys Aisku būtų įdomu nulėkti. Architektų atstovai sakė , kad ten turbut įleis ne tik žurnalistus, nors vienas savivaldybės klerkas prieš tai minėjo, kad greičiausiai bus įleidziami tik žurnalistai. Žodziu, visko galima tiketis.

                                    Comment


                                      bet kokiu atveju svarbiausia, kad ryt patvirtintų kažkurį tai projektą, ir bus padėtas taškas su šitom architektinėm nesamonėm...

                                      Comment


                                        Ech, argi naujiena. Rinkimai arteja. Reikia politikus paremti. O Kauno savivaldybe turi iproti taupyti pinigus. Ant Europos ikalnes palaukusi pusantru metu "sutaupe" virs 50 mln, su arena sutaupys dar koki simta.

                                        Kaip pasake vienas US generolas "a billion here a billion there and soon we will be talking about quite serious money".

                                        Comment


                                          Sutartį turės tvirtinti Taryba, o šios kadencijos tikrai nespės. kas laimės sekančius rinkimus neaišku. Bet jei koncervai su socdemais tai iškils reali grėsmė šiam projektui. Kirkilas atvirai pasakė, kad per brangu, o koncervai tai aplamai prieš Nemuno salą buvo nuo pat pradžių.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X